Το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, έπειτα από πρόταση του Πρύτανη, Καθηγητή Γ. Μ. Κοντάκη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητή Γ. Κοχιαδάκη, θα πραγματοποιηθεί από την Πανεπιστημιακή Κλινική Αναισθησιολογίας και το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής, υπό την εποπτεία της Αναπλ. Καθηγήτριας και Διευθύντριας της Κλινικής, κας Αλεξάνδρας Παπαϊωάννου.

Το σεμινάριο (συνολικής διάρκειας 5 ωρών) θα περιλαμβάνει διαδικτυακές διαλέξεις που αφορούν στις αιτίες και στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, στην εφαρμογή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και στη διαχείριση κοινών επειγουσών καταστάσεων (διάστρεμμα, εξωτερικό τραύμα που αιμορραγεί, επίσταξη, κλπ) μέχρι την άφιξη εξειδικευμένης βοήθειας. Μετά το πέρας των διαδικτυακών διαλέξεων (Σεπτέμβριο 2023) θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση η δια ζώσης δίωρη εξάσκηση στην εφαρμογή ΚΑΡΠΑ και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, σε ημερομηνία και τοποθεσία που θα ανακοινωθεί (Σάββατο ή Κυριακή, κατά τα τέλη Οκτωβρίου του έτους 2023).

 Εγγραφές έως 08/09/2023

Το πρόγραμμα παρέχεται αποκλειστικά για τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Κρήτης και είναι ΔΩΡΕΑΝ

Προσοχή: αντί του βιογραφικού σημειώματος, συμπληρώστε και αναρτήστε την επισυναπτόμενη φόρμα ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Κόστος συμμετοχής

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται  αποκλειστικά για τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Κρήτης