Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Τα σεμινάρια είναι ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, προτείνονται ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης.
Όσοι και όσες δεν έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής, μπορούν να τη συμπληρώσουν έως τις 14 Απριλίου στον σύνδεσμο LIFE on mARTS-Science through Art (Webinar Registration) (google.com)
Για να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια μπορείτε να συνδεθείτε στους παρακάτω συνδέσμους (και να κατεβάσετε το συνημμένο αρχείο):
15 Απριλίου 2024: 17:00-19:00 https://uoc-gr.zoom.us/j/84319169018
“The wolf of the fairy tales and the wolf of the nature”, με την Δρ Ιάσμη Στάθη, Βιολόγο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Παν/μιο Κρήτης.
“Create your stop animation stories”, με την Ελίνα Χουδετσανάκη, Παιδαγωγό, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Παν/μιο Κρήτης.
Αν είναι εφικτό, παρακαλούμε να έχετε τυπωμένο τον πίνακα (story board) για το σενάριο του stop animation (βλ. συνημμένο αρχείο "6 panel story board").
17 Απριλίου 2024: 17:00-19:00 https://uoc-gr.zoom.us/j/84651253051
“Animals' adaptations to their natural environment” με την Δρ Ιάσμη Στάθη, Βιολόγο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Παν/μιο Κρήτης.
“Anìmule and other project between art and nature”, με την καλλιτέχνιδα Claudia Losi.
Για αυτό το σεμινάριο θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας πρόχειρα χαρτιά για κόψιμο (με το χέρι, χωρίς ψαλίδι) και κόλα στικ.
22 Απριλίου 2024:17:00-19:00 https://uoc-gr.zoom.us/j/84319169018
“Women in the sky the exhibition from Galileo Museum in National Library of Florenze on the role of women in astronomical research, accompanied by the embroidered canvases which take inspiration from the studies conducted by Henrietta Swan Leavitt”, με τις Ilaria Margutti, Καλλιτέχνιδα; Dr. Natacha Fabbri, Ερευνήτρια στο Galileo Galilei Museum (Φλωρεντία) και Dr. Margie MacKinnon, Calliope Arts Foundation
Υπενθυμίζουμε ότι τα σεμινάρια διοργανώνονται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Παν/μιο Κρήτης σε συνεργασία με το CasermArcheologica, και έχουν ως στόχο την δημιουργία νέων μοντέλων εκμάθησης των επιστημών μέσω της τέχνης. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων καλλιτέχνες, επιστήμονες και παιδαγωγοί θα μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις, σχετικές με τη μετάδοση επιστημονικών θεμάτων χρησιμοποιώντας την Τέχνη.
Απευθύνονται κυρίως σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, αλλά και σε μουσειοπαιδαγωγούς, καλλιτέχνες και σε όσους/όσες ενδιαφέρονται για το θέμα.
Τα σεμινάρια οργανώνονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ "LIFE on mARTS", με την υποστήριξη του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΚΕΔΙΒΙΜ-ΠΚ).
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το ΚΕΔΙΒΙΜ-ΠΚ καθώς και Europass supplement certificate.